Magda po raz drugi została ambasadorką Fine Dining Week, festiwalu dedykowanemu najwyższemu poziomowi sztuki i kultury restauracyjnej.
Wydarzenie trwało od 7 do 18 lutego 2018 r. w czterech miastach Polski: Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu i Krakowie. Doświadczenie polegało na degustacji pięciu dań z kuchni najlepszych restauracji.
Tym razem Magda wybrała się w odwiedziny do jednej z piękniejszych restauracji w Krakowie – Szara Gęś. Szef kuchni przygotował pięciodaniową degustację popisowych dań. A oto mini relacja:
„Wystrój restauracji jest absolutnie zachwycający! Niezwykłe, gotyckie sklepienie, wspaniałe meble i dodatki, piękna zastawa oraz świeże kwiaty nadają uroku i wytworności. Serwowane dania były pięknym i pysznym doznaniem dla ciała oraz ducha. Szczególnie polecam smażoną pierś z kaczki oraz wędzoną czekoladę podaną z brusznicą oraz ciastkiem grzybowym.
Nic dodać nic ująć. Szczerze polecam!”